Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Οι αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney με μαστεκτομή έχοντας νικήσει τον καρκίνο

Ο Αlexsandro Pallombo ζωγραφίζει τις αγαπημένες πριγκίπισσες της Disney και δημοφιλείς πρωταγωνίστριες comic με μαστεκτομή έχοντας νικήσει τον καρκίνο

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ο οποίος είναι αφιερωμένος στην πρόληψη -αλλά και την αντιμετώπιση- του πιο διαδεδομένου γυναικείου καρκίνου, αυτόν του μαστού.
Πάρα πολλές ενέργειες πραγματοποιούνται μέσα στο μήνα προκειμένου να ενημερωθούν ακόμη περισσότερο οι γυναίκες για τα θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου και παράλληλα μεγάλες είναι και οι προσπάθειες οικονομικής ενίσχυσης φορέων οι οποίοι ασχολούνται με τον καρκίνο του μαστού.
Eπίσης κάποιες εντυπωσιακές κινήσεις όπως η φωταγώγηση κτιρίων με ροζ χρώμα -το χρώμα το οποίο έχει και η κορδέλα σήμα κατατεθέν της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού- υπενθυμίζουν στον κόσμο την ύπαρξη αυτής της νόσου η οποία μπορεί να χτυπήσει την πόρτα της κάθε γυναίκας ανά πάσα στιγμη. Πέρσι στην Ελλάδα, είχε φωταγωγηθεί ροζ το ξενοδοχείο Hilton. Ακόμη η κυκλοφορία επετειακών αξεσουάρ και η προσθήκη στο μενού εστιατορίων ειδικών ποτών είναι μερικοί ακόμη τρόποι συλλογής χρημάτων για τους καρκινοπαθείς, αφού τα έσοδά τους δίνονται γι αυτό το σκοπό.
Κάθε γυναίκα οφείλει να κάνει κάθε χρόνο έναν υπέρηχο μαστού ενώ μετά τα 40 απαιτείται η μαστογραφία. Επίσης, η αυτοεξέταση, η ψιλάφιση του μαστού από την ίδια τη γυναίκα σε μηνιαία βάση μπορεί να βοηθήσει υποστηρικτικά στην έγκυρη διάγνωση της νόσου.
Ο καλλιτέχνης Alexsandro Pallombo ο οποίος έχει ευαισθητοποιηθεί με τα σκίτσα του για πολλές κοινωνικές καταστάσεις όπως η ενδοοικογενειακή βία, οι επιθέσεις με οξύ, τα άτομα με αναπηρία κ.α. έχει κυκλοφορήσει μια σειρά από εικόνες οι οποίες δείχνουν γυναίκες με μαστεκτομή, οι οποίες βγήκαν νικήτριες από αυτή τη δοκιμασία. Και οι γυναίκες αυτές είναι φανταστικές ηρωίδες της Disney ή άλλων διάσημων comic.
Η πρόληψη σώζει ζωές. Μην την αμελείτε.
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου